Ελλάδα
28-09-2021 | 09:00

Mελέτη αποκαλύπτει τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο -Η Ελλάδα στην 1η δεκάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Mελέτη αποκαλύπτει τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο -Η Ελλάδα στην 1η δεκάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι συνταξιούχοι κατέβαλαν δεκαετίες χρόνου και προσπάθειας στο πλαίσιο της εργασιακής τους ζωής για να προετοιμαστούν για συνταξιοδότηση, υπολογίζοντας στη σύνταξή τους για τη διατήρηση ενός άνετου μέλλοντος. Ωστόσο, η ποιότητα των κρατικών συντάξεων ποικίλλει δραστικά ανάλογα με το πού ζείτε. Αλλά ποιες χώρες στον κόσμο έχουν τα καλύτερα συστήματα; Η Blacktower Financial Management αποκαλύπτει τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο το 2021 χρησιμοποιώντας βασικές μετρήσεις, όπως οι δημόσιες δαπάνες, οι μέσες ηλικίες συνταξιοδότησης, οι μέσες εισφορές συντάξεων και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει συμμετάσχει σε συνταξιοδοτικά συστήματα.

Η Φινλανδία είναι η καλύτερη χώρα για συντάξεις

Σύμφωνα με την έρευνα, η Φινλανδία έχει το καλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα στον κόσμο. Με υψηλές δημόσιες δαπάνες για συντάξεις και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που πληρώνει μηνιαία για σύνταξη, οι Φινλανδοί μπορούν πραγματικά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη συνταξιοδότησή τους.

Η Πολωνία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, χάρη στις υψηλές δημόσιες δαπάνες για συντάξεις και έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικίας συνταξιοδότησης. Στην τρίτη θέση, η Σουηδία με ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού να συμμετέχει ενεργά σε χρηματοδοτούμενα συνταξιοδοτικά συστήματα.

Οι 15 χώρες με τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα παγκοσμίως:

Εικόνα

Ο Gavin Pluck, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου στο Blacktower Financial Management σχολιάζει τη μελέτη: «Η έρευνά μας αποκαλύπτει τις καλύτερες χώρες στον κόσμο βάσει συνταξιοδοτικών συστήματων. Αυτή η έρευνα πρέπει να ληφθεί σοβαρά εαν αποφασίζετε σε ποια χώρα θα ζήσετε και θα εργαστείτε στο εξωτερικό. Αναπόφευκτα, αυτό θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σύνταξη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε περισσότερο για να χρηματοδοτήσετε την άνετη συνταξιοδότησή σας, ανάλογα με τη χώρα που ζείτε».

Μεθοδολογία:

1. Για τον υπολογισμό του δείκτη, η Blacktower Financial Management κανονικοποίησε πρώτα τις κατηγορίες δεδομένων μεμονωμένα από το 0 στο 1 και στη συνέχεια συνόψισε τα αποτελέσματα.

Πηγές ευρετηρίου:

• Όλα τα ευρετηριασμένα δεδομένα μπορούν να βρεθούν στη βάση δεδομένων του ΟΟΣΑ ως μέρος της Αναφοράς Συντάξεων

• Το ευρετήριο εμφανίζει μόνο κομητείες με ανακτήσιμα δεδομένα για όλες τις μετρήσεις που εξετάζονται.

Σχετικά με την ομάδα χρηματοοικονομικής διαχείρισης Blacktower:

Ο Όμιλος Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης Blacktower δημιουργήθηκε το 1986 για να παρέχει ανεξάρτητες συμβουλές διαχείρισης πλούτου και εξατομικευμένες υπηρεσίες τόσο για μεμονωμένους όσο και για εταιρικούς πελάτες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.