Commerzbank: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει σε επενδυτική διαβάθμιση το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Commerzbank: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει σε επενδυτική διαβάθμιση το 2022
Εκτίμηση αναλυτή της τράπεζας, μετά από την τελευταία αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας μας από τον οίκο DBRS.

H αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS θα ενισχύσει τις προσδοκίες για επάνοδο της χώρας σε επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος, ανέφερε ο Ράινερ Γκούντερμαν, αναλυτής της Commerzbank στο Reuters.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η αναβάθμιση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές, από τη DBRS αναμένεται να τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες για μία επάνοδο στην επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος», δήλωσε ο Ράινερ Γκούντερμαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπεριέλαβε κατ' εξαίρεση πέρυσι τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα αγορών τίτλων λόγω της πανδημίας. Όταν λήξει το πρόγραμμα αυτό το επόμενο έτος, η συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στο τακτικό πρόγραμμα της ΕΚΤ απαιτεί τουλάχιστον μία επενδυτική διαβάθμιση (από έναν από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψη η ΕΚΤ).

Αυτό μπορεί να γίνει, πρόσθεσε ο αναλυτής της Commerzbank, το νωρίτερο το επόμενο φθινόπωρο καθώς η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει μία αναβάθμιση δύο βαθμίδων από έναν από τρεις οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγορά των κρατικών ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών επηρεάζεται από την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη Γερμανία, εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης την προσεχή Κυριακή.

Το σοσιαλδημοκρατικό SPD προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τη Γερμανία να καλείται να βρει τα πατήματα της μετά από την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την ηγεσία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider