American Airlines, GM και Microsoft συστρατεύονται με τον Μπ. Γκέιτς για την «καθαρή» ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
American Airlines, GM και Microsoft συστρατεύονται με τον Μπ. Γκέιτς για την «καθαρή» ενέργεια
Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο δίκτυο "Breakthrough Energy", το οποίο φέρει την σφραγίδα του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς και στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την παραγωγή πράσινης ενέργειας και τη μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ως το 2050 ανακοίνωσαν τρεις κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας.

Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία "Breakthrough Energy", ηοποία φέρει την σφραγίδα του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς και στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με στόχο την παραγωγή πράσινης ενέργειας και τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ως το 2050, ανακοίνωσαν τρεις κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, η αεροπορική εταιρεία American Airlines, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors αλλά και ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνδράμουν την πρωτοβουλία του Γκέιτς, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την εξεύρεση κεφαλαίων από κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ομίλους, διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα ώστε να αναπτυχθεί η έρευνα που θα συμβάλει στη μείωση του κόστους της παραγωγής «καθαρής ενέργειας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η American Airlines δεσμεύθηκε να επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα κατευθυνθεί κυρίως σε τέσσερις άξονες: το πράσινο υδρογόνο, τα βιώσιμα καύσιμα για την αεροπλοΐα, την αποθήκευση ενέργειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα και την δέσμευση των σωματιδίων διοξειδίου του άνθρακα μέσω του αέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Bank of America, η συμβουλευτική Boston Consulting Group, η εταιρεία παρασκευής ατσαλιού ArchelorMittal αλλά και ο φιλανθρωπικός βραχίονας της επενδυτικής BlackRock εξέφρασαν την πρόθεσή του να συμμετέχουν στο δίκτυο "Breakthrough Energy".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider