Υπό πίεση η Γκεοργκίεβα μετά την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό πίεση η Γκεοργκίεβα μετά την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας
Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα φαίνεται πως κινδυνεύει να δει την θέση της και τη δύναμη της από τη θέση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να υπονομεύεται.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα φαίνεται πως κινδυνεύει να δει την θέση της και τη δύναμη της από τη θέση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να υπονομεύεται λίγες εβδομάδες πριν από την Ετήσια Σύνοδο, αφού κατηγορήθηκε ότι επηρέασε μια έκθεση υπέρ της Κίνας όταν εργαζόταν στην Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Γκεοργκίεβα δήλωσε την Πέμπτη ότι «θεμελιωδώς» διαφωνεί με τη διαπίστωση - από το εξωτερικό δικηγορικό γραφείο της Παγκόσμιας Τράπεζας - ότι άσκησε πίεση στο προσωπικό της τράπεζας για να αυξήσει την κατάταξη της Κίνας σε μια οικονομική έκθεση. Παράλληλα, η ίδια ενημέρωσε το συμβούλιο του ΔΝΤ για τους ισχυρισμούς την Πέμπτη και θα απευθυνθεί στο προσωπικό του Ταμείου την Παρασκευή, σύμφωνα το Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν μια άκρως προβληματική έκθεση, υποκειμενική και με αμφιλεγόμενη μεθοδολογία, όπου όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Παγκόσμια Τράπεζα θα σταματήσει τη δημιουργία και το σχεδιασμό της.

Στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφού από τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε εγείρονται «ζητήματα δεοντολογίας» όσον αφορά τη συμπεριφορά πρώην και νυν στελεχών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Τράπεζα: Συνδέει την Γκεοργκίεβα με τα «παραποιημένα» στοιχεία του 2018 για την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider