Διεθνή
16-09-2021 | 16:24

Η Ryanair αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την επιβατική της κίνηση

Newsroom
Μοιράσου το
Η Ryanair αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την επιβατική της κίνηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην αναθεώρηση των προβλέψεών της για την αύξηση της επιβατικής κίνησης προχώρησε η Ryanair, η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με επικαιροποιημένη έκθεση του αερομεταφορέα εκτιμά πως η επιβατική κίνηση την ερχόμενη πενταετία θα αυξηθεί κατά 50%, όταν η αμέσως προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 33%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, ο CEO της εταιρείας Μάικλ Ο'Λίρι εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τις προοπτικές της εταιρείας στην μετά-covid εποχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χιλιάδων προσλήψεων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο Ο'Λίρι τόνισε πως θεωρεί εφικτό τον στόχο για 5.000 προσλήψεις σε βάθος 5ετίας, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάρρευση των συνομιλιών με την Boeing για μία νέα συμφωνία αγοράς αεροσκαφών από τον αμερικανικό κολοσσό.

Σύμφωνα με τον CEO της Ryanair, η υπάρχουσα συμφωνία με την Boeing θεωρείται αυτή τη στιγμή ικανοποιητική για την ιρλανδική εταιρεία και δεν προτίθεται να προχωρήσει στην σύναψη νέας, καθώς η Ryanair εντάσσει σταδιακά στον στόλο της παλαιότερα αεροσκάφη.

«Το μόνο σίγουρο στην βιομηχανία της αεροναυπηγικής είναι πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρξει τουλάχιστον μία ακόμα μεγάλη κρίση, η οποία θα οδηγήσει τις τιμές των νέων αεροσκαφών ακόμα χαμηλότερα», δήλωσε ο Ο'Λίρι στο πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι σχέσεις Ryanair - Boeing εξακολουθούν να είναι «πολύ καλές».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι δύο εταιρείες βρισκόντουσαν σε συζητήσεις για την αγορά 100 αεροσκαφών Boeing Max 10, χωρητικότητας 230 επιβατών για το διάστημα 2026-2030, με οψιόν για αγορά επιπλέον 100, πριν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι low cost αεροπορικές ανακάμπτουν ταχύτερα στην μετά-πανδημίας εποχή