Μπιλ Γκέιτς: Δεν είμαστε ακόμα καλά προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Δεν είμαστε ακόμα καλά προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία
Tο επίπεδο προετοιμασίας απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί επαρκές, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος.

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την επόμενη πανδημία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα έκρουσε ο Μπιλ Γκέιτς, υπογραμμίζοντας πως το επίπεδο προετοιμασίας απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί επαρκές.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια συνέντευξής του, ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος - ο οποίος είχε προβλέψει το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από περίπου έξι χρόνια- εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για την επόμενη υγειονομική κρίση.

«Το επίπεδο προετοιμασίας μας είναι χαμηλότερο από ό,τι περίμενα», τόνισε ο συνιδρυτής της Microsoft, ενώ περιγράφοντας τις αναγκαίες δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση μίας μελλοντικής πανδημίας σημείωσε πως χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ένα εμβόλιο να μπορεί να παρασκευαστεί εντός 100 ημερών αλλά και αυτό να είναι διαθέσιμο για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα εντός των επόμενων 100 ημερών.

Οι ανησυχίες του δισεκατομμυριούχου έρχονται στην δημοσιότητα λίγες ημέρες αφότου το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απηύθυνε κάλεσμα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να επιταχύνουν τις επενδύσεις στα συστήματα υγείας, τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ύπαρξης των κατάλληλων δομών και εγκαταστάσεων για την παραγωγή εμβολίων.

«Η μόνη ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα είναι η ύπαρξη αρκετών εργοστασίων που θα είναι σε θέση να παράξουν όσα εμβόλια χρειάζεται ο κόσμος εντός 100 ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς.

Τέλος, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρθηκε και στο σχέδιο της διακυβέρνησης Μπάιντεν ύψους 65 δισ. δολαρίων με στόχο την προετοιμασία για μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider