ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προωθεί το ν/σ υποδομών με φόντο τις πλημμύρες στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προωθεί το ν/σ υποδομών με φόντο τις πλημμύρες στη Νέα Υόρκη
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα διπλασιάσει την προσπάθειά του για το νομοσχέδιο δημοσίων έργων ύψους 550 δισ. δολαρίων την Τρίτη.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα διπλασιάσει την προσπάθειά του για το νομοσχέδιο δημοσίων έργων ύψους 550 δισ. δολαρίων την Τρίτη, χρησιμοποιώντας τις πλημμυρισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ ως φόντο για να υπογραμμίσει τις απειλές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή για τις κρίσιμες υπηρεσίες.

«Ελπίζω να δω τα πράγματα που θα μπορέσουμε να διορθώσουμε μόνιμα με το νομοσχέδιο που έχουμε για τις υποδομές», δήλωσε ο Μπάιντεν την Τρίτη καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Μάνβιλ, το Νιου Τζέρσεϊ και το Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία την προηγούμενη εβδομάδα στις περιοχές της Λουιζιάνα που είχαν καταστραφεί από τον τυφώνα Άιντα, ταξιδεύει σε σημεία όπου η καταιγίδα πλημμύρισε το μετρό και τις υπηρεσίες των προαστιακών σιδηροδρόμων σταματώντας τη διέλευση. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες.

Το ταξίδι λαμβάνει χώρα καθώς οι νομοθέτες στην Ουάσινγκτον ετοιμάζονται να συζητήσουν το σχέδιο δαπανών του προέδρου 3,5 τρισ. δολαρίων για κοινωνικά ζητήματα που καλύπτουν από την εκπαίδευση και τη φροντίδα των ηλικιωμένων έως την κλιματική αλλαγή. Οι Δημοκρατικοί στοχεύουν να «κλείσουν» το πακέτο μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, το οποίο θα καθιστούσε τη Βουλή έτοιμη να εγκρίνει το δικομματικό ξεχωριστό νομοσχέδιο για τις υποδομές που θα διαπραγματεύεται ταυτόχρονα.

Η πλημμύρα που προκάλεσε η Άιντα στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ ακολούθησε τον τυφώνα Χένρι, ο οποίος πλημμύρισε την περιοχή με ρεκόρ βροχοπτώσεων λίγες μέρες νωρίτερα. Η Άιντα έφτασε στη Λουιζιάνα, όπου έπληξε πόλεις και ορισμένες εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου.

Σε εθνικό επίπεδο, ο οικονομικός απολογισμός της Άιντα ήταν έως και 60 δισ. δολάρια, σύμφωνα με μια εκτίμηση από τον Τσακ Γουότσον, της Enki Research. Αυτό θα την καθιστούσε την πέμπτη πιο καταστροφική καταιγίδα που έπληξε τις ΗΠΑ, πίσω από τους τυφώνες Κατρίνα, Χάρβεϊ και Μαρία και την υπερ-καταιγίδα Σάντι.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έξι ανατολικές πολιτείες λόγω της Άιντα, σύμφωνα με το Associated Press. Περισσότερα από 1.000 σπίτια στα βορειοανατολικά υπέστησαν ζημιές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider