Η αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση στην αλυσίδα προμηθειών της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση στην αλυσίδα προμηθειών της πανδημίας
Το 51,7% των manager της αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε πως διαπίστωσε «πολύ σημαντικές επιπτώσεις» της πανδημίας στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν αυτός που επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση στην αλυσίδα προμηθειών μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα από το Economist Intelligence Unit, που παρήγγειλε η Citi.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 175 manager επιχειρήσεων, το 70% εκ των οποίων εντοπίστηκε στην Ασία, μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, στους κλάδους της ένδυσης, των τροφίμων, της μεταποίησης, των IT και της τεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το CNBC, το 51,7% των manager της αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε πως διαπίστωσε «πολύ σημαντικές επιπτώσεις» της πανδημίας στην αλυσίδα εφοδιασμού, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες, πέρα από την πανδημία και από την έλλειψη των τσιπ, λόγω της μεγάλης αύξησης στη ζήτηση ηλεκτρικών συσκευών (όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρικές συσκευές) και λόγω των ελλέιψεων που επέφεραν τα lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider