ΗΠΑ: Μόνο 1 στα 3 νοικοκυριά χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας έχουν αποταμιευτικό λογαριασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μόνο 1 στα 3 νοικοκυριά χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας έχουν αποταμιευτικό λογαριασμό
Ένας τυπικός λογαριασμός αυτής της κλίμακας διαθέτει περί τα 1.010 δολάρια, με βάση το μέσο όρο. 

Μόνο το 1 στις 3 αμερικανικές οικογένειες χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας έχουν αποταμιευτικό λογαριασμό, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έκθεσης, μόλις το 30% των νοικοκυριών, που δηλώνουν έσοδα έως και 26.000 δολάρια το χρόνο, είχαν στο όνομα τους έναν παραδοσιακό αποταμιευτικό τραπεζικό λογαριασμό το 2019. Όπως αναφέρεται ένας τυπικός λογαριασμός διέθετε περί τα 1.010 δολάρια, με βάση το μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, περίπου το 52% από όλα τα αμερικανικά νοικοκυριά διαθέτουν αποταμιευτικό λογαριασμό, με αποταμιευμένο ποσό ύψους 5.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNBC, σε αντίθεση με τα πιο εύρωστα οικονομικά νοικοκυριά, τα οποία συνήθως επιλέγουν άλλους τύπους λογαριασμών για τα έκτακτα έξοδα τους, οι πιο παραδοσιακοί τραπεζικοί λογαριασμοί δείχνουν να είναι ο μόνος τρόπος αποταμίευσης για τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Η θετική οπτική του θέματος είναι πως η ιδιοκτησία τραπεζικού λογαριασμού για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα στο επίπεδο των 26.000 δολαρίων αυξήθηκε κατά 3%, σε διάστημα 15 ετών. Αντίστοιχα, ο τυπικός λογαριασμός αύξησε το αποταμιευμένο ποσό κατά 370 δολάρια, στην ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider