Χίθροου: Έκκληση στις ΗΠΑ για χαλάρωση των περιορισμών - Μεγάλη αύξηση στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίθροου: Έκκληση στις ΗΠΑ για χαλάρωση των περιορισμών - Μεγάλη αύξηση στους Αμερικανούς ταξιδιώτες
Οι αφίξεις από τους προορισμούς της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκαν κατά 230% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τη διοίκηση του αγγλικού αεροδρομίου.

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ για να άρουν τους περιορισμούς μετακινήσεων για τους Αμερικανούς πολίτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε η διοίκηση του Χίθροου στο Λονδίνο, καθώς το αγγλικό αεροδρόμιο κατέγραψε σημαντική αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών που εξυπηρέτησε για τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης, τον περασμένο μήνα πάνω από 1,5 εκατ. επισκεπτών χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο, αύξηση 74% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 αλλά παραμένοντας 80% πιο περιορισμένη από τον Ιούλιο του 2019, προ πανδημίας του κορονοϊού.

Το Χίθροου ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση πως οι αφίξεις από τους προορισμούς της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκαν κατά 230% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 και ότι το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έγινε και πάλι ο κορυφαίος προορισμός για αφίξεις στο Χίθροου.

Η διοίκηση του αγγλικού αεροδρομίου υπογραμμίζει ότι «καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα, οι αρχές των δύο χωρών πρέπει να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά προγράμματα για τον κορονοϊό και να φτάσουν σε μια παρόμοια συμφωνία για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού τομέα έχει αρχίσει

Το βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου ανακοίνωσε πως οι αριθμοί των επιβατών αυξήθηκαν τον Ιούλιο, καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμους, και πως η ανάκαμψη είναι καθοδόν, όμως προειδοποίησε πως οι συνολικοί αριθμοι εξακολουθούν να υπολείπονται 80% των επιπέδων προ της πανδημίας καθώς πολλά εμπόδια παραμένουν.

Το Χίθροου ανακοίνωσε πως τον Ιούλιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες πέρασαν από το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ο μήνας αυτός να είχε την περισσότερη κίνηση από τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν αρχίσουν τα λοκντάουν στην Ευρώπη και σταματήσουν ουσιαστικά τα ταξίδια.

Το Χίθροου, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Βρετανία και ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει ώστε τα ταξίδια να επιστρέψουν κοντά στα επίπεδα του 2018.

Το Χίθροου και αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, έχουν επικρίνει τη Βρετανία επειδή δεν χαλάρωσε αρκετά γρήγορα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά την ταχύτητα της εμβολιαστικής εκστρατείας της, καθώς και για τους περίπλοκους κανόνες της που συνεχίζουν να περιλαμβάνουν ακριβά τεστ κορονοϊού.

Ζητούν να μειωθεί το κόστος των τεστ και να προστεθούν περισσότερες χώρες στον κατάλογο της κυβέρνησης με τις χώρες χαμηλού κινδύνου. Το Χίθροου κάλεσε επίσης τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να επιτραπεί στους Βρετανούς να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aεροδρόμιο Χίθροου: Έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να ανοίξει τη χώρα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider