Ελλάδα
22-07-2021 | 22:44

Α. Πατέλης: Η μεγάλη παρέμβαση στο ΟΑΚΑ εντάσσεται στο «Ελλάδα 2.0»

Newsroom
Μοιράσου το
Α. Πατέλης: Η μεγάλη παρέμβαση στο ΟΑΚΑ εντάσσεται στο «Ελλάδα 2.0»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για την επένδυση ύψους 54 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η παρέμβαση συγκαταλέγεται μεταξύ των 102 επενδύσεων του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0». Ο σχεδιασμός έγκειται στο να αναγεννηθεί το Ολυμπιακό Στάδιο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, και να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο, όπου θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι και ξενοδοχεία. «Ο στόχος μας είναι να τριπλασιάσουμε τους επισκέπτες στο συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάπλαση της περιοχής του Τατοΐου στα βόρεια προάστια, υπάρχει το Ελληνικό στα νότια και στα δυτικά ο Βοτανικός, τη στιγμή που προωθείται η μετακίνηση των υπουργείων εκτός του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συμβολή των τραπεζών στη χρηματοδότηση των επενδυτικών έργων.

Ως προς το σκέλος του τουρισμού ο κ. Πατέλης ανέφερε πως με βάση τα τελευταία στοιχεία οι αφίξεις κινούνται στο 130% των επιπέδων του 2020 και είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.