ΔΝΤ: Η πανδημία δεν θα τελειώσει το 2022, με τους τρέχοντες ρυθμούς εμβολιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Η πανδημία δεν θα τελειώσει το 2022, με τους τρέχοντες ρυθμούς εμβολιασμού
Το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,1% για το σύνολο του έτους, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκιοργκίεβα.

Το ΔΝΤ διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη του για την πορεία ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ μέσα στο 2021, παρά τις ανησυχίες για κάμψη της ανάκαμψης που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέδριο αμερικανικού ιδρύματος, η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκιοργκίεβα, ανέφερε πως ο ρυθμός της ανάπτυξης θα μένει πίσω εάν δεν προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμών, προσθέτοντας πως ο στόχος για να μπει τέλος στην πανδημία μέχρι το τέλος του 2022 δεν θα επιτευχθεί με τους τρέχοντες ρυθμούς εμβολιασμούς.

Η σημασία των εμβολίων

Η Βουλγάρα αξιωματούχος ανέφερε πως «η ανάκαμψη στηρίζεται σε δύο πράγματα. Πρώτο, στα υποστηρικτικά μέτρα της νομισματικής πολιτικής, μέχρι να δούμε το τέλος της κρίσης και δεύτερο, στη θέληση για το τέλος της πανδημίας, για την οποία οι εμβολιασμοί είναι κρίσιμη.

Για το ΔΝΤ η εμβολιαστική πολιτική είναι όπως η οικονομική πολιτική».

Στη συνέχεια, η ίδια έστειλε μήνυμα για αύξηση των εξαγωγών εμβολίων από τις πλούσιες χώρες στις φτωχότερες χώρες, λέγοντας πως «δεν είναι σωστό το να έχουμε ανθρώπους να πεθαίνουν άδικα επειδή δεν έχουμε κάνει τα απαραίτητα ώστε να προστατέψουμε αυτούς και το επίπεδο διαβίωσης τους».

Για τον ψηφιακό φόρο

Εξάλλου, η κ. Γκιοργκίεβα μίλησε για τη φορολόγηση των ψηφιακών υπηρεσιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «πριν από την πανδημία λέγαμε πως το μέλλον είναι ψηφιακό. Με την πανδημία, το μέλλον είναι ήδη εδώ. Δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε εκτός πλαισίου την ερώτηση για το πως μπορούμε να φορολογήσουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - «Σήμα» για περιορισμό της νομισματικής πολιτικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider