Ελλάδα
20-07-2021 | 13:22

Υδατοδρόμια: Η ΚΥΑ για τις τεχνικές προδιαγραφές εγκαταστάσεων παροχής καυσίμου

Newsroom
Μοιράσου το
Υδατοδρόμια: Η ΚΥΑ για τις τεχνικές προδιαγραφές εγκαταστάσεων παροχής καυσίμου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι εγκαταστάσεις παροχής καυσίμων για την εξυπηρέτηση αεροσκαφών υδατοδρομίου, καθώς και οι διαδικασίες εφοδιασμού των δεξαμενών αυτών με καύσιμα, περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής.

Στην ΚΥΑ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας του Σταθμού Ανεφοδιασμού Αεροπορικών Καυσίμων Υδατοδρομίου, οι τεχνικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και οι ειδικές απαιτήσεις για την πρόληψη της ρύπανσης της υδάτινης επιφάνειας, όπως επίσης, η τελωνειακή διαδικασία.

Ουσιαστικά, διαμορφώνεται το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίων με εγκαταστάσεις καυσίμων, γεγονός που θα επιτρέπει στα υδροπλάνα να ανεφοδιάζονται στα σημεία που σταθμεύουν, ενισχύοντας την αυτονομία του δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.