Η Κίνα λύνει το πρόβλημα πληρωμών των τουριστών που δεν διαθέτουν λογαριασμό στη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα λύνει το πρόβλημα πληρωμών των τουριστών που δεν διαθέτουν λογαριασμό στη χώρα
Οι ξένοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κίνα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό γουάν που δημιούργησε η κινεζική κυβέρνηση χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν τοπικό τραπεζικό λογαριασμό, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Οι ξένοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κίνα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό γουάν που δημιούργησε η κινεζική κυβέρνηση χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν τοπικό τραπεζικό λογαριασμό, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Οι πληρωμές μέσω κινητών έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια για να γίνουν η κύριαρχη μορφή πληρωμών στην Κίνα. Τα καταστήματα συχνά προτιμούν να μην δέχονται μετρητά, ενώ οι πιστωτικές κάρτες δεν έγιναν πότε τόσο αποδεκτές στην Κίνα όσο στις ΗΠΑ.

Από την άλλη, οι δύο βασικές εφαρμογές πληρωμών μέσω κινητών -που ελέγχονται από τις Tencent και Alibaba- χρειάζονται σύνδεση με τοπικό τραπεζικό λογαριασμό αποτρέποντας τους ξένους ταξιδιώτες από την εύκολη χρήση των εφαρμογών,

Δεν έγινε ξεκάθαρο πότε θα είναι διαθέσιμο το ψηφιακό γουάν χωρίς τη χρήση λογαριασμού. Το CNBC επιβεβαίωσε, ωστόσο, πως ένας ξένος δημοσιογράφος απέκτησε πρόσβαση στο ψηφιακό γουάν μέσω ενός εγχώριου τραπεζικού λογαριασμού.

Η People's Bank of China εργάζεται από το 2014 πάνω στην ανάπτυξη μιας ψηφιακής έκδοσης του γουάν, γνωστής ως e-CNY. Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα δημοσίευσε μια έκθεση -σε αγγλικά και κινεζικά- για την πρόοδο των ερευνών.

«Οι κάτοικοι του εξωτερικού που ταξιδεύουν προσωρινά στην Κίνα θα μπορούν να ανοίξουν ένα πορτοφόλι με e-CNY για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό», ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider