Χρ. Σταϊκούρας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Θα διερευνήσουμε τις καταγγελίες του ΔΣΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Σταϊκούρας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: Θα διερευνήσουμε τις καταγγελίες του ΔΣΑ
«Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για περιπτώσεις που μπορεί να μας έχουν διαφύγει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσει καταγγελίες, όπως αυτή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, έδωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για περιπτώσεις που μπορεί να μας έχουν διαφύγει», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το πλαίσιο είναι σαφές και καλύπτει όσους πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζει ο νόμος.

Νωρίτερα, ο κ. Βερβεσός έκανε λόγο «για πέντε περιπτώσεις ευάλωτων δανειοληπτών των οποίων έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί των κατοικιών τους».

Ο ΥΠΟΙΚ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», καθώς οι μέχρι στιγμής υποβληθείσες αιτήσεις για παροχή εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου, ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νέο νομοθετικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, παρατήρησε ότι η επιτυχία του φαίνεται από το γεγονός ότι μέχρι και χθες 7 Ιουλίου, 25.535 μοναδικοί Α.Φ.Μ. έχουν κάνει αίτηση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, εκ των οποίων:

▪ 17.339 μοναδικοί Α.Φ.Μ. έχουν ενεργή οριστικοποιημένη αίτηση και αναμένουν στοιχεία πιστωτών.

▪ 8.196 μοναδικοί Α.Φ.Μ. έχουν ενεργή μη οριστικοποιημένη αίτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider