Πτώση - έκπληξη στις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση - έκπληξη στις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία 
οικονομία Γερμανίας
Απρόσμενη μείωση της ζήτησης διαπίστωσαν οι γερμανικές εταιρείες μεταποίησης τον Μάιο, με τις παραγγελίες να καταγράφουν πτώση 3,7%, μακριά από όλες τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Bloomberg. 

Απρόσμενη μείωση της ζήτησης διαπίστωσαν οι γερμανικές εταιρείες μεταποίησης τον Μάιο, με τις παραγγελίες να καταγράφουν πτώση 3,7%, μακριά από όλες τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, η «βουτιά» πυροδοτήθηκε από την αδύναμη εξαγωγική δραστηριότητα για αυτοκίνητα, έπειτα από μια ισχυρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα. Οι εγχώριες παραγγελίες, αντίθετα, αυξήθηκαν κατά 0,9%.

Εντωμεταξύ, ο τομέας των υπηρεσιών στη Γερμανία ενίσχυσε τη δυναμική του μετά από το άνοιγμα των εστιατορίων, καταστημάτων και πολιτιστικών χώρων. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε σε υψηλό άνω των δυο ετών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων σε στήριξη μειώθηκε σε 1,5 εκατ. από 2,3 εκατ., στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή πιθανότατα αυξήθηκε 0,5% τον Μάιο, σύμφωνα με έρευνα πριν τη δημοσίευση των στοιχείων την Τετάρτη, ενώ η Bundesbank, εκτιμά πως το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 3,7% το 2021, φτάνοντας τα επίπεδα προ πανδημίας μόλις αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider