Ελλάδα
05-07-2021 | 15:38

ΓΣΕΒΕΕ για μέτρα: Δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΣΕΒΕΕ για μέτρα: Δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κριτική στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που ισχύουν σε εστίαση και ψυχαγωγία άσκησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος ΚαββΑθάς, από την Κέρκυρα, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί την περασμένη εβδομάδα, όπου συναντήθηκε με φορείς επιχειρηματιών. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια  της επίσκεψης στην Κέρκυρα,  εκτενής αναφορά έγινε στα  προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για covid free  και μη εστιατόρια, καφέ και χώρους ψυχαγωγίας . Επιπλέον  διεξοδικά συζητήθηκε και το  θέμα που έχει προκύψει με την  εφαρμογή του πρωτόκολλου «bubble» στην κρουαζιέρα που στερεί από την τουριστική αγορά ένα εξαιρετικά μεγάλο αγοραστικό κοινό που επισκέπτεται  την Κέρκυρα αλλά δεν έχει δυνατότητα  να κινηθεί ελεύθερα ,τονώνοντας την τοπική οικονομία. 

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την εστίαση ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι  «δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κλάδοι της οικονομίας από την κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στον πληθυσμό να εμβολιαστεί», και έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για τον έλεγχο των πελατών τους».  

Ο κ. Καββαθάς τόνισε, ότι λογικό είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσίας να είναι εμβολιασμένοι, αλλά ο έλεγχος αυτός δεν μπορεί να γίνεται από τους επιχειρηματίες υπογραμμίζοντας, ότι «το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να συμβάλουμε στην οικονομική ανάταξη της χώρας, είναι ο εμβολιασμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.