Δωρεές 2,1 δισ. δολαρίων από το Ίδρυμα Γκέιτς σε ζητήματα γυναικών και ισότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεές 2,1 δισ. δολαρίων από το Ίδρυμα Γκέιτς σε ζητήματα γυναικών και ισότητας
Το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων δεσμεύτηκε να δωρίσει το Ίδρυμα Γκέιτς, για την υποστήριξη θεμάτων οικονομικών και υγείας των γυναικών, στην πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία, έπειτα από την ανακοίνωση του διαζυγίου.

Το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων δεσμεύτηκε να δωρίσει το Ίδρυμα Γκέιτς, για την υποστήριξη θεμάτων οικονομικών και υγείας των γυναικών, στην πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία, έπειτα από την ανακοίνωση του διαζυγίου των επικεφαλής του Μπιλ Γκέιτς και Μελίντα Φρέντς Γκέιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το ζήτημα της ισότητας των φύλων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Μελίντα Γκέιτς, η οποία επίσης διαθέτει ένα επενδυτικό ταμείο 5 δισ. δολαρίων, το Pivotal Ventures, το οποίο ασχολείται με θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Ωστόσο, αναφέρουν οι FT, η υποστήριξη των ζητημάτων αυτών από το Ίδρυμα Γκέιτς έχει γίνει κάπως αμήχανο, έπειτα από τα δημοσιεύματα που αφορούν τη σχέση του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019, εν αναμονή της δίκης για κατηγορίες trafficking. Εκπρόσωπος του Ιδρύματος είπε ότι ο Γκέιτς λυπάται για τη συνάντησή του με τον Έπσταϊν και ότι το έκανε μόνο για να συζητήσει φιλανθρωπικά προγράμματα.

Η δωρεά θα διανεμηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια σε τρεις ευρείες κατηγορίες. 650 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν για οικονομική ενδυνάμωση, εν μέρει υποστηρίζοντας την οικογενειακή φροντίδα και άλλα μη αμειβόμενα καθήκοντα που βαρύνουν τις γυναίκες. Ποσό 1,4 δισ. δολαρίων θα πάει σε οικογενειακό προγραμματισμό και αντισύλληψη, ενώ 100 εκατ. δολάρια θα βοηθήσουν τις γυναίκες να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στις επιχειρήσεις, την πολιτική και άλλους τομείς.

«Ο κόσμος αγωνίζεται για την ισότητα των φύλων εδώ και δεκαετίες, αλλά η πρόοδος έχει υπάρξει αργή. Τώρα είναι η ευκαιρία να αναζωογονηθεί το κίνημα και να προσφέρουμε πραγματική αλλαγή», ανέφερε σε δήλωσή της η Μελίντα Γκέιτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider