Η Blackstone επενδύει 6 δισ. δολάρια στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Blackstone επενδύει 6 δισ. δολάρια στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ
Η Home Partners of America διαχειρίζεται πάνω από 17.000 ακίνητα στις ΗΠΑ, τα οποία αγοράζει και νοικιάζει στους πελάτες της.

Το επενδυτικό fund Blackstone, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την Home Partners of America, μια εταιρεία που αγοράζει και μισθώνει κατοικίες για μονογονεϊκές οικογένειες στις ΗΠΑ, έναντι 6 δισ. δολαρίων, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για κίνηση εμπιστοσύνης στην αγορά του αμερικανικού real estate, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά των ακινήτων των ΗΠΑ, που έχει δοκιμαστεί έντονα από την κρίση του κορονοϊού.

Η Home Partners of America διαχειρίζεται πάνω από 17.000 ακίνητα στις ΗΠΑ, τα οποία αγοράζει και νοικιάζει στους πελάτες της, δίνοντας τους και τη δυνατότητα να τα αγοράζουν.

Όπως σημειώνει η WSJ, οι πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 14 ετών το 2020, καθώς τα χαμηλά επιτόκια των υποθηκών και η αύξηση της τηλεργασίας οδήγησαν τους πολίτες στο να βρουν μεγαλύτερους χώρους κατοικίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider