Γερμανία: Πλήγμα 300 δισ. ευρώ από την κρίση του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πλήγμα 300 δισ. ευρώ από την κρίση του κορονοϊού
Η πανδημία εκτιμάται πως θα «περικόψει» κατά 100 δισ. ευρώ από τα οικονομικά αποτελέσματα, το πρώτο εξάμηνο του 2021, για τη Γερμανία.

Πλήγμα 300 δισ. ευρώ αναμένεται να δεχτεί η γερμανική οικονομία, από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, κάτι που θα χρειαστούν χρόνια για να διορθωθεί, σύμφωνα με έρευνα του IW Cologne.

Η πανδημία εκτιμάται πως θα «περικόψει» κατά 100 δισ. ευρώ από τα οικονομικά αποτελέσματα, για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, το πρώτο εξάμηνο του 2021 και έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης χρονιάς.

Το συνολικό αποτύπωμα της πανδημίας στη γερμανική οικονομία αντιστοιχεί σε περίπου 9% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας.

Η Γερμανία έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, με φόντο τη μείωση των κρουσμάτων. Τη Δευτέρα, η Γερμανία εμφάνισε μόλις 62,5 θετικά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Παρά τον αρχικό «αργό» ρυθμό εμβολιασμών, πλέον περίπου το 40% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου, ενώ το 14% θεωρείται πλήρως εμβολιασμένο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider