Ελλάδα
12-05-2021 | 22:12

Άλεξ Φωτακίδης: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και αισιοδοξία για τα προσεχή χρόνια 

Newsroom
Μοιράσου το
Άλεξ Φωτακίδης: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και αισιοδοξία για τα προσεχή χρόνια 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

O Άλεξ Φωτακίδης , partner του CVC CAPITAL δήλωσε στο Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας.Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πως "οι προοπτικές της Ελλάδας τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι εξαιρετικές."

Ανέφερε πως το 2019 ήταν μια χρονιά μεταρρύθμισης και ανάπτυξης και το 2020 ήταν μια χρονιά αντοχής και σθένους. Ευχήθηκε  το 2021 να είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της πορείας προς την ανάπτυξη.

"Προβλέπω ότι θα είμαστε πολύ απασχολημένοι τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια" σημείωσε, τονίζοντας πως πολλοί κλάδοι, όπως οι υπηρεσίες υγείας, τουρισμού, η τεχνολογία και τα τρόφιμα, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Φωτακίδης στάθηκε στο γεγονός πως κλειδί για το χρέος δεν είναι το ύψος αλλά η βιωσιμότητά του και επεσήμανε πως γίνονται τα σωστά βήματα για να είναι η Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές.

"Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν" ανέφερε, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων της Ε.Ε ώστε να ξεπεραστεί η πολυπλοκότητα των  διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Καταλήγοντας, ο 'Αλεξ Φωτακίδης, ενώ σημείωσε πως η καλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια είναι οι άνθρωποί της,  εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το brain drain αντιστρέφεται και οι συνθήκες αλλάζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.