Σταϊκούρας: Δικαιότερη κατανομή του ΕΝΦΙΑ μέσα από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Δικαιότερη κατανομή του ΕΝΦΙΑ μέσα από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι μέσα από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα γίνει δικαιότερη η κατανομή του ΕΝΦΙΑ.

«Οι αλλαγές που θα γίνουν στον ΕΝΦΙΑ σίγουρα δεν θα αφορούν το 2021» ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι μέσα από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα γίνει δικαιότερη η κατανομή του ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, η οποία θα μοιράσει 1 δισ. ευρώ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσει και το μέτρο κάλυψης παγίων δαπανών.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στις πολιτικές που υλοποιούμε γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατηρήσουμε και την κουλτούρα πληρωμών» ανέφερε. Για μία ευρύτερη ρύθμιση οφειλών πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε αυτό που πρέπει την κατάλληλη στιγμή» επισημαίνοντας ότι «ενεργούμε έγκαιρα», ενώ παρέθεσε και την σειρά εργαλείων που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα για τη διαχείριση των οφειλών και την στήριξη της ρευστότητας των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις αποταμιεύσεις που έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 21 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα τονώσουν την οικονομία όταν επανέλθει σε συνθήκες κανονικότητας.

«Άλλο δημοσιονομική ευελιξία και άλλο δημοσιονομικός εκτροχιασμός» επισήμανε απαντώντας σε ερώτημα για περαιτέρω μέτρα στήριξης και για τις αντοχές της οικονομίας και του χρέους, ενώ πρόσθεσε ότι το χρέος έχει χαρακτηριστικά βιωσιμότητας γιατί έχει εξαιρετικό προφίλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider