Ελλάδα
19-04-2021 | 12:07

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,4% του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,4% του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Mείωση 2,4% σημείωσε ο  Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, έναντι μείωσης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 16,4%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε μείωση 13,4%, έναντι μείωσης 0,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Εξέλιξη Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Φεβρουαρίου 2021

Ι. Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Φεβρουαρίου 2021, με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2020

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,4% τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Μείωση κατά 18,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

• Μείωση κατά 2,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, ποτοποιίας, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμένων μέσων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Μείωση κατά 5,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς
• Αύξηση κατά 2,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς, μηνός Φεβρουαρίου 2021, με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2020

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,2% τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας

• Μείωση κατά 5,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, ποτοποιίας, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής επίπλων.

• Αύξηση κατά 19,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου καιφυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων  εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

Σύγκριση Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς, μηνός Φεβρουαρίου 2021, με τον αντίστοιχο δείκτη Φεβρουαρίου 2020

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 2,3% τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 3,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτοποιίας, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, κατασκευής  ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής κλωστοϋφαντουργικώνυλών.

• Μείωση κατά 34,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 7,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης
• Μείωση κατά 0,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης

Σύγκριση Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, μηνός Φεβρουαρίου 2021, με τον αντίστοιχο δείκτη Ιανουαρίου 2021

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 16,4% τον μήνα Φεβρουάριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 16,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.
• Μείωση κατά 4,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 18,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς
• Αύξηση κατά 15,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.