Ελλάδα
22-02-2021 | 15:58

JP Morgan: Ξεχάστε το Bitcoin - Το fintech είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της πανδημίας

Newsroom
Μοιράσου το
JP Morgan: Ξεχάστε το Bitcoin - Το fintech είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της πανδημίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Το Bitcoin είναι ένα 'δευτερεύον θέαμα' και είναι το καινοτόμο fintech που θα κυριαρχήσει στις αγορές», σύμφωνα με την JPMorgan.

Οι αναλυτές της τράπεζες εκτιμούν πως παρά το ξέφρενο ράλι, το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να πλήττεται από μια σειρά ζητημάτων που μπορεί να το εμποδίσουν να γίνει ένα mainstream asset.

«Οι τιμές του Bitcoin συνέχισαν τη ραγδαία άνοδό τους μετά από τις διακηρύξεις ευρύτερης αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από Tesla, BNY Mellon και Mastercard», σημειώνουν οι αναλυτές. «Αλλά η καινοτομία του fintech και η αυξανόμενη ζήτηση ψηφιακών υπηρεσιών είναι η πραγματική είδηση για την περίοδο της Covid-19, με την αύξηση των online start-ups και την επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών στο πεδίο της πίστωσης και των πληρωμών».

Το Bitcoin άρχισε να γίνεται ελκυστικό σε μεγάλες τράπεζες της Wall Street και εταιρείες της λίστας Fortune 500, μια εξέλιξη που εκτόξευσε την τιμή του και έφερε τη συνολική κεφαλαιοποίησή του στο 1 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές προχωρούν σε συγκρίσεις του bitcoin με τον χρυσό, βλέποντας το πρώτο ως ένα νέο ψηφιακό μέσο αποθήκευσης αξίας χάρη στην περιορισμένη προσφορά του -ο συνολικός αριθμός bitcoins που θα υπάρξει ποτέ έχει ανώτατο όριο τα 21 εκατομμύρια.

Οι ίδιοι οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan λένε πως το Βitcoin θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στις 146.000 δολάρια καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό ως ένα πιθανό μέσο αντιστάθμισης ενάντια στον πληθωρισμό την περίοδο της πανδημίας. 

Ωστόσο, οι σκεπτικιστές εξακολουθούν να μην πείθονται. Οικονομολόγοι όπως ο Νουριέλ Ρουμπινί ισχυρίζονται πως το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εγγενή αξία. Αλλά και μια πρόσφατη έρευνα της Deutsche Bank ανέφερε πως οι επενδυτές βλέπουν το Bitcoin σαν τη μεγαλύτερη φούσκα στις χρηματαγορές.

Οι αναλυτές της JPMorgan θεωρούν πως το ράλι του bitcoin δεν θα αντέξει, εάν δεν περιοριστούν σημαντικά οι έντονες μεταβολές της τιμής του κρυπτονομίσματος,

Η JPMorgan έχει κάνει και η ίδια κίνηση προς την τεχνολογία του blockchain με το δικό της κρυπτονόμισμα, ονόματι JPM Coin και μια καινούρια επιχειρηματική μονάδα που λέγεται Onyx.

Σημειώνεται πως, το Bitcoin όπως και το Ether σημειώνουν σημαντική πτώση σήμερα και απώλεια των ρεκόρ κερδών του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε επίσης:

Οπισθοχωρεί από το ιστορικό υψηλό του το bitcoin 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.