Dijsselbloem: Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση των 10+2 δισ.

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Dijsselbloem: Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση των 10+2 δισ.

Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να καταβάλλει τα 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Αυτό ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, μετά και την επίτευξη συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η συμφωνία θα κατατεθεί σήμερα Τρίτη στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη. Επίσης σήμερα θα ενημερωθεί το Euro Working Group, το οποίο με τη σειρά του θα κάνει την Παρασκευή θετική εισήγηση προς τον ESM.

Σημειώνεται ότι η στρατηγική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων -που περιλαμβάνει ενδεχομένως και την πώλησή τους σε distress funds- παραπέμπεται για το Δεκέμβριο. Όσο για την εκταμίευση του ποσού, αρχικά αναμένεται να απελευθερωθούν τα 2 δισ. ευρώ της δόσης, ενώ τα 10 δισ. ευρώ που αφορούν τις τράπεζες θα εκταμιευθούν αργότερα, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από το «no hire - no fire» στο κύμα απολύσεων στην Ελλάδα το β' εξάμηνο 2025

Πρόσληψη 1.490 διοικητικών υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μισθό από 5.010 ευρώ

Αγρο-φωτοβολταϊκά: Από Μάρτιο οι αιτήσεις – «Ζεστοί» οι παραγωγοί

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider