Ξεκινά η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση
Το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο των δανειστών έχει οριστεί το μεσημέρι.

Ξεκινά σήμερα η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση των θεσμών. Το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο των δανειστών έχει οριστεί το μεσημέρι, όπου στο τραπέζι των συζητήσεων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ανοίξει τη βεντάλια όλων των θεμάτων.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2020 με τη νέα φορολογική κλίμακα, τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία, το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τις 120 δόσεις, τα κίνητρα που σχεδιάζονται για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια φιλικά προς το περιβάλλον, η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτηση.

Η σύνθεση της ομάδας των απεσταλμένων των θεσμών θα έχει αλλαγές. Τη θέση του ιρλανδού εκπροσώπου της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων έχει πάρει ο Αυστριακός, Πολ Κούτος, ο οποίος, πάντως.

Με την τοποθέτηση του τμηματάρχη Πολ Κούτος, η Κομισιόν «υποβάθμισε» το ιεραρχικό επίπεδο για να καταδείξει ότι η Ελλάδα εισήλθε στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider