Με 250 εκατ. «μπαίνει» η EBRD στις αυξήσεις κεφαλαίου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με 250 εκατ. «μπαίνει» η EBRD στις αυξήσεις κεφαλαίου

Με 250 εκατ. ευρώ θα συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, όπως μεταδίδει Reuters.

Η EBRD είναι διατεθειμένη να επενδύσει και στις τέσσερις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τις πηγές του διεθνούς πρακτορείου. Όπως διευκρινίζεται, η τράπεζα θα μπορούσε να τοποθετηθεί έως το ποσό των 80 εκατ. ευρώ σε κάθε τράπεζα, ωστόσο, το πλαφόν των 250 εκατ. ευρώ δεν επιτρέπει αυτού του ύψους την επένδυση και στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Όπως έχει αναφέρει πρόσφατα το insider.gr, η αρχική εκτίμηση για την τοποθέτηση της EBRD στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ήταν 400 εκατ. ευρώ, αν και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η τράπεζα φαίνεται πως έχει αναδιπλωθεί σε αρκετά χαμηλότερο ποσό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εμείς συζητάμε για 1 ή 1,5 λεπτό φθηνότερο ρεύμα, όταν η αγροτική υφήλιος φλέγεται…

Επιδότηση έως 1.000 ευρώ για την πρόσληψη 10.000 άνεργων γυναικών - Έμφαση σε μητέρες

Ποιες επιχειρήσεις γλιτώνουν τον ΦΠΑ για συναλλαγές στην ΕΕ - Οι βασικές προϋποθέσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider