Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση του νέου πενταετούς ομολόγου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση του νέου πενταετούς ομολόγου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η έναρξη της διαπραγμάτευσης του πενταετούς ομολόγου έχει θετικές επιπτώσεις στις τιμές των υπόλοιπων ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις τους υποχωρούν.

Το νέο πενταετές ομόλογο που εξέδωσε το Ελληνικό Δημόσιο και μέσω του οποίου αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ, με κόστος 3,6% (το κουπόνι στο 3,45%) θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται σήμερα στη δευτερογενή αγορά.

Η εξέλιξη αυτή έχει θετικές επιπτώσεις στις τιμές των υπόλοιπων ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις τους υποχωρούν. Η απόδοση του τίτλου λήξεως 2023 υποχωρεί στο 2,89% και του ομολόγου λήξης το 2028 στο 3,9%.

Εξάλλου, απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη αναφέρει πως για το νέο πενταετές ομόλογο πως για την πρώτη ημερομηνία πληρωμής τόκου θα υπολογιστεί τόκος από την 5η Φεβρουαρίου 2019 (συμπεριλαμβανομένης) έως την 2α Απριλίου 2019 (μη συμπεριλαμβανομένης).

«Οι τόκοι για το παραπάνω χρονικό διάστημα θα υπολογισθούν επί της ελάχιστης ονομαστικής αξίας (1.000 ευρώ), με απόδοση η οποία προκύπτει από το ονομαστικό επιτόκιο 3,450% επί το κλάσμα ημερών 56/365 (για το χρονικό διάστημα από 5/2/2019 έως 2/4/2019). Έτσι οι τόκοι για το παραπάνω χρονικό διάστημα και για ονομαστική αξία 1.000 ευρώ είναι 5,29 ευρώ», αναφέρει σχετικά η απόφαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φοροδιαφυγή-οικονομικό έγκλημα: Εξπρές έλεγχοι και διώξεις - Στενότερη συνεργασία ΑΑΔΕ με «ελληνικό FBI»

Μπόνους μετεγκατάστασης στην περιφέρεια ύψους 10.000€ και προκαταβολή για τα έξοδα μετακίνησης

Εκτός τα δημοτικά τέλη από τους λογαριασμούς ρεύματος - Εξετάζεται η λύση της ΑΑΔΕ

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider