Σαν το Γεφύρι της Άρτας είναι οι διαδικασίες των δανείων του ΤΕΠΙΧ καθώς πλέον, αφού προχώρησε το κομμάτι των εγκρίσεων είμαστε στην αναμονή για τις εκταμιεύσεις. Γεγονός που, όπως μαθαίνω, έχει προκαλέσει νέο κύκλο γκρίνιας απέναντι στις τράπεζες, καθώς οι δανειολήπτες, αλλά και η κυβέρνηση περιμένουν διακαώς το «ζεστό χρήμα» στην αγορά.

Όπως μου λένε, ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός και η αγορά έχει στεγνώσει και αν πάμε Σεπτέμβρη μέχρι να πέσει η ρευστότητα στην αγορά, τα πράγματα θα γίνουν αρκετά περίπλοκα. Από την άλλη, οι τράπεζες, και δικαιολογημένα λένε ότι σε σχέση με το παρελθόν οι διαδικασίες έχουν κινηθεί πολύ πιο γρήγορα και δράσεις που έπαιρναν μήνες για να υλοποιηθούν έγιναν σε βδομάδες ή ακόμη και σε μέρες. Επιπλέον, η συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα έφερε περαιτέρω καθυστέρηση, με αποτέλεσμα οι εκταμιεύσεις να πάνε πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μου λένε, είναι θέμα ημερών μέχρι τουλάχιστον η πρώτη φουρνιά δανείων να εκταμιευθεί ώστε μέσα στον Ιούλιο –και σίγουρα πριν τις διακοπές του Αυγούστου- η αγορά να πάρει την πολυπόθητη ανάσα που χρειάζεται.  

The Insider