Τρικυμία με την κρουαζιέρα στον ΟΛΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρικυμία με την κρουαζιέρα στον ΟΛΠ
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι ακούγεται για το νέο τέρμιναλ κρουαζιέρας στον Πειραιά

Αναταραχή επικρατεί όπως μαθαίνω στο λιμάνι του Πειραιά καθώς πληροφορούμαι για «τσουνάμι» φημών σύμφωνα με τις οποίες η νέα διοίκηση του ΟΛΠ σχεδιάζει να ακυρώσει το διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο και προσωρινός μειοδότης για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, είχε αναδειχθεί η εταιρεία ΤΕΚΑΛ.

Έτσι η κατασκευαστική εταιρεία θα αναλάβει άλλο ένα έργο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει τα περισσότερα από τα έργα στον Πειραιά ειδικά μετά από την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ και εν συνεχεία του ΟΛΠ από την κινεζική COSCO.

Αλλαγή στρατηγικής

Εντούτοις, όπως μου λένε, οι φήμες θέλουν τον ΟΛΠ να αλλάζει στρατηγική και να σχεδιάζει να αναθέσει τα έργα του master plan του λιμανιού σε κινεζικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, μαθαίνω πως πρόσφατα παρουσιάστηκαν τα έργα σε εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών.

Όπως μαθαίνω, ήδη από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες έχει υπάρξει έντονη αντίδραση, η οποία έχει φτάσει και στην πολιτική ηγεσία της χώρας και πλέον τα νερά στο λιμάνι μόνο ήρεμα δεν είναι.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider