Στην ΤΕΚΑΛ η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ΤΕΚΑΛ η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά 
Aναμένεται πως η επέκταση θα λειτουργήσει στα μέσα του 2022. 

Η ΤΕΚΑΛ αναδείχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προσωρινός μειοδότης για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ.

Έτσι η κατασκευαστική εταιρεία θα αναλάβει άλλο ένα έργο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει τα περισσότερα από τα έργα στον Πειραιά ειδικά μετά από την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ και εν συνεχεία του ΟΛΠ από την κινεζική COSCO.

Η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. Το έργο αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα στην προσήνεμη περιοχή της εισόδου, νοτιοδυτικά του μόλου Θεμιστοκλέους, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης κρουαζιερόπλοιων. Με την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί πλέον να δέχεται μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα του λιμανιού ως home port για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Στον ΟΛΠ εκτιμούν ότι τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στη χρονιά. Δεδομένου ότι για τη κατασκευή θα χρειαστούν 34 μήνες, τότε αναμένεται πως η επέκταση θα λειτουργήσει στα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider