Insider Trading: Τι μάθαμε για τον Φάμελλο και το Χατζηδάκη, τον επιλεκτικό πολιτικό πολιτισμό και τους τραπεζίτες και τον Ενρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τον Φάμελλο και το Χατζηδάκη, τον επιλεκτικό πολιτικό πολιτισμό και τους τραπεζίτες και τον Ενρία
O “Insider” αποκαλύπτει τι δώρο έκανε ο Φάμελλος στον Χατζηδάκη, πού… σταμάτησε ο πολιτικός πολιτισμός και τι είπαν οι τραπεζίτες για τον Ενρία.

Το δώρο του Φάμελλου στον Χατζηδάκη

Μία κονκάρδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη χάρισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ως δώρο για "καλή αρχή". Ο κ. Χατζηδάκης της φόρεσε ευθύς αμέσως στο πέτο του, συμπληρώνοντας εκείνη που στόλιζε ήδη το πέτο του κ. Φάμελλου.

Πολιτικός πολιτισμός, αλλά όχι για όλους

Ο… πολιτικός πολιτισμός επικράτησε όπως διαβάσατε σχεδόν σε όλες τις παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων με τους απερχόμενους υπουργούς να δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν για μια ομαλή μετάβαση και να δώσουν διευκρινήσεις όπου τους χρειαστεί και τους νέους να δηλώνουν ότι θα σεβαστούν το έργο των προκατόχων τους. Βέβαια όλα αυτά με ανοιχτές τις κάμερες. «Όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει καμία συνέχεια», δήλωνε σε πηγαδάκι νέος υπουργός, ενώ λίγη ώρα πριν με ανοιχτά μικρόφωνα έκανε λόγο για «συνέχεια του κράτους».

Οι τραπεζίτες και ο Ενρία

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους τραπεζίτες ο νέος ισχυρός άνδρας της Φρανκφούρτης. «Δεν υπάρχει πιο πολιτισμένο άτομο» μου είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οικονομικής ζωής, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «γλυκομίλητο». Σίγουρα παίζει ρόλο και η σύγκριση με την προκάτοχό του, την «ξινή» Νουί. Μένει βέβαια να δούμε και στην πράξη αν ο πολιτισμός θα παραμείνει όταν θα πιέζει για τα κόκκινα δάνεια και για τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι τράπεζες.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider