Insider Trading: Τι μάθαμε για τις τράπεζες και τις δίκες, τα δάνεια στην Εθνική και το σήριαλ της Media Markt

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τις τράπεζες και τις δίκες, τα δάνεια στην Εθνική και το σήριαλ της Media Markt
O "Insider" αποκαλύπτει, γιατί οι τραπεζίτες καίγονται για τις δίκες, ποιοι τρέχουν να ρυθμίσουν δάνεια στην Εθνική και τι συμβαίνει με τη Media Markt

Οι τράπεζες και οι δίκες

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τραπεζίτες καθώς, όπως φαίνεται, ξεκινούν μια σειρά από δίκες. Από τη μία τα δάνεια σε επιχειρηματίες του τύπου και από την άλλη σε κόμματα έχουν κάνει πολλούς τραπεζίτες να χάσουν τον ύπνο τους. Όπως μου λένε μάλιστα, το θέμα έχει και διεθνείς προεκτάσεις, καθώς ο SSM παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Όπως μου λένε, ο SSM έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση προκειμένου να κρίνει το εάν τίθεται ζήτημα αλλαγής της καταλληλότητας (fit and proper) των εν λόγω τραπεζιτών. Και ως γνωστόν, αν δεν είναι… fit and proper για τον SSM, οι τραπεζίτες πηγαίνουν σπίτι τους.

Τρέχουν να ρυθμίσουν δάνεια στην Εθνική

Η περίπτωση Πάχτα με το μετοχοδάνειο που δεν είχε πληρωθεί ούτε ρυθμιστεί δεν είναι μοναδική στην Εθνική Τράπεζα. Όπως μου λένε, εκτός από τον Πάχτα, πολλά πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής είχαν μετοχοδάνεια που δεν εξυπηρετούσαν για πολλά χρόνια. Τώρα όμως που βγήκαν στην επιφάνεια, σπεύδουν μαζικά για να τα ρυθμίσουν, ερχόμενοι μέχρι και από το εξωτερικό, για να μην βγουν στη δημοσιότητα.

Ο Γερμανός, η Media Markt και η… Άρτα

Το Γεφύρι της Άρτας θυμίζει η υπόθεση της απόκτησης της Media Markt από την Olympia Development του Πάνου Γερμανού. Ακούμε και γράφουμε εδώ και μήνες, όμως –όπως μου λένε πηγές που ξέρουν- ακόμα είμαστε στη διαδικασία του due diligence. Και, όπως μαθαίνω, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές είχαν φτάσει κοντά αλλά μετά «τσάκισε». Προφανώς, θα μου πείτε, αυτά τα ντιλς δεν γίνονται σε μια νύχτα, αλλά το συγκεκριμένο το έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που κάποια μέρα θα γίνει και δεν θα το πιστεύουμε.

Ασανσέρ με… καπέλο για το δημόσιο

Ούτε ένα ούτε δύο δεν είναι τα περιστατικά όπου εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες κινδυνεύουν από ασανσέρ σε νοσοκομεία και δημόσια κτήρια. Μέχρι εδώ όλα γνωστά. Αυτό που μου λένε όμως, και έχει ενδιαφέρον, είναι πως τη συντήρησή τους αναλάμβανε συγκεκριμένη επιχείρηση ανελκυστήρων χρεώνοντας μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για τη μόνιμη παρουσία συντηρητή (τα οποία πληρώνει το ελληνικό δημόσιο). Η συγκεκριμένη εταιρεία όπως μου λένε χρησιμοποιούσε υπαλλήλους οι οποίοι ως επί το πλείστον είτε δεν είχαν άδεια είτε είναι συνταξιούχοι.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider