Πώς να πληρώσετε τέλη και ΕΝΦΙΑ χωρίς ταλαιπωρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να πληρώσετε τέλη και ΕΝΦΙΑ χωρίς ταλαιπωρία
Η προθεσμία λήγει στις 31/12 - Βήμα προς βήμα η διαδικασία.

«Απάντηση» στις ουρές που δημιουργούνται για την πληρωμή της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και των τελών κυκλοφορίας δίνουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Καθώς πλησιάζουμε στη λήξη του έτους και της σχετικής προθεσμίας, χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, δημιουργώντας συνωστισμό σε τράπεζες και εφορίες. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία, μέχρι αύριο το μεσημέρι, ακόμα και σήμερα το βράδυ, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα χιλιάδες καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα για τις παραπάνω πληρωμές, αποφεύγοντας τον συνωστισμό και τις ουρές της τελευταίας στιγμής αλλά και τα πρόστιμα που φέρνει η καθυστερημένη πληρωμή.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ για να πραγματοποιήσετε τις πληρωμές σας.

Η υπηρεσία πληρωμών είναι διαθέσιμη μέσω της tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ. Περισσότερα από 2.700 καταστήματα ΟΠΑΠ εξυπηρετούν πλέον καθημερινά τον κόσμο καλύπτοντας την πλειονότητα των λογαριασμών. Συγκεκριμένα:

  • Σταθερή-κινητή τηλεφωνία και Internet (Cosmote, Vodafone, Wind, Cyta, Forthnet-Nova)
  • Ηλεκτρισμό (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Protergia, Elpedison, Watt & Volt)
  • Φυσικό αέριο (ΖeniΘ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας)
  • Ύδρευση (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και δεκάδες ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα)
  • Ασφάλειες
  • Τέλη κυκλοφορίας
  • Ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ)
  • Συνδρομητική τηλεόραση (NOVA, Cosmote TV)

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Για να εκτυπώσουν τα σημειώματα με τα τέλη κυκλοφορίας από το Taxisnet οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2020 ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/ της ΑΑΔΕ και να «πατήσει» την ηλεκτρονική εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση». Το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση». Σημειώνεται ότι η μη εμπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο που φτάνει όσο και το αρχικό ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2019 και την Ταυτότητα Πληρωμής μέσω των προσωπικών λογαριασμών στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει: Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

Εν συνεχεία να επιλέξουν το τρέχον έτος (2019) και να εκτυπώσουν το σχετικό εκκαθαριστικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής, προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider