Αυτοτελώς με συντελεστή 15% η φορολόγηση των πιλότων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοτελώς με συντελεστή 15% η φορολόγηση των πιλότων
Με την εν λόγω τροπολογία, η μηνιαία αποζημίωση των κυβερνητών αεροσκαφών αεροπορικών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα πού είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας θα φορολογείται εφεξής με φορολογικό συντελεστή 15%.

Τη φορολογική εξομοίωση των κυβερνητών αεροσκαφών αεροπορικών εταιρειών με τους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Με την εν λόγω τροπολογία εξαιρείται πλέον η μηνιαία αποζημίωση των κυβερνητών αεροσκαφών αεροπορικών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα πού είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, από το γενικό κανόνα φορολόγησης τον εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις, (βάσει κλίμακας ανάλογα με το ύψος τον εισοδήματος) και οι εν λόγω παροχές φορολογούνται εφεξής με φορολογικό συντελεστή 15%.

Η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία αναφέρει τα εξής:

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις ορίζεται φορολογικός συντελεστής 15% επί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνουν οι κυβερνήτες αεροσκαφών αεροπορικών εταιρειών με έδρα στην Ελλάδα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας για τη μηναία αποζημίωση που λαμβάνουν και η οποία φορολογείται με φορολογικό συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) με εξάντληση της φορολογικής τους υποχρέωσης. Εξομοιώνεται με τον τρόπο αυτό η φορολογική τους μεταχείριση με αυτήν των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και των πληρωμάτων των πλοίων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider