Στην άμεση πρόσληψη 1.200 Οπλιτών προχωρά το ΥΠΕΘΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην άμεση πρόσληψη 1.200 Οπλιτών προχωρά το ΥΠΕΘΑ
Αποφασίστηκε η ανακατάταξη 600 ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) και 600 ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 30η Απριλίου 2020.

Στην άμεση ενίσχυση των μονάδων του Στρατού Ξηράς και των Ειδικών Δυνάμεων με 1.200 νέους Οπλίτες προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την έξαρση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εξαιτίας των «οριακών» σχέσεων με τη γειτονική Τουρκία.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε η ανακατάταξη 600 ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) και 600 ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) για περίοδο τριών ετών, με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι για την ανακατάταξη ως ΟΒΑ (Ειδικών Δυνάμεων) θα πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1996 και μετά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την ανακατάταξη ως ΟΒΑ (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού, Υγειονομικού) θα πρέπει να είναι γεννημένοι από την 1-1-1993 και μετά.

Επιπλέον, για τους έφεδρους πρέπει να μην έχουν παρέλθει τρία έτη από την ημερομηνία της οριστικής απόλυσής τους κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενώ για τους οπλίτες, θα πρέπει μέχρι την 30η Απριλίου 2020 να διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, έως τις 30 Απριλίου 2020, ως εξής:

- Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων

- Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν 3 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider