Παράταση έως τα μέσα του 2017 στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους, αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Αυτό ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης, ανέφερε, ότι θα δοθεί παράταση 18 μηνών από την 1η Ιανουαρίου του 2016, σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί και στους δύο αναπτυξιακούς νόμους και έχουν ολοκληρώσει ή εντός του εξαμήνου θα υποβάλλουν αίτημα ολοκλήρωσης του 50% του έργου. Όλες οι άλλες επιχειρήσεις απεντάσσονται αυτόματα τον Ιούνιο του 2016.

«Οι αναπτυξιακοί νόμοι του 2004 και του 2011  αφορούν σε περίπου 6.300 επενδυτικά σχέδια και συμβασιοποιημένες οφειλές περίπου 3 δισ. ευρώ, και είναι δύσκολο να αποτυπωθεί η κατάσταση των επενδύσεων αυτών» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας και ανέφερε ότι για να υπάρξει γρήγορη αξιολόγηση θα προσληφθούν στην Υπηρεσία ακόμη 200 μηχανικοί και οικονομολόγοι, οι οποίοι θα ενισχύσουν τους 80 που απασχολούνται ήδη στους ελέγχους.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε ζητήσει ο επανέλεγχος να γίνει με τη βοήθεια ελεγκτικών εταιρειών με τη συνδρομή της υπηρεσίας, ενώ εκτίμησε τις «ζωντανές» επενδύσεις γύρω στα 1,7 δισ. ευρώ.