Υπουργείο Εσωτερικών: 57 φορείς θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Δημιουργώ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργείο Εσωτερικών: 57 φορείς θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Δημιουργώ»
Οι φορείς θα χρηματοδοτηθούν για δράσεις στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας και της δικτύωσης με συλλόγους από τα Βαλκάνια.

Συνολικά 57 φορείς και σύλλογοι από διαφορετικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης επελέγησαν για να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) «Δημιουργώ».

Οι φορείς θα χρηματοδοτηθούν για δράσεις στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας και της δικτύωσης με συλλόγους από τα Βαλκάνια, που θα υλοποιηθούν από αυτό τον μήνα και μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του «Δημιουργώ», η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου στάθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις αναφορικά με τη διάχυση καλών πρακτικών και δικτύωσης των φορέων πολιτισμού και περιβάλλοντος με τους αντίστοιχους των βαλκανικών χωρών, για να τονίσει ότι η αξία αυτού του εγχειρήματος είναι σημαντική και ελπιδοφόρα. «Σημαντική γιατί διατηρεί, προβάλλει και εξωτερικεύει την πολιτισμική μας παράδοση, καθιστώντας την πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, και ελπιδοφόρα γιατί ενώνει, φέρνει κοντά τους ανθρώπους και τους λαούς, που σε πολλές περιπτώσεις μοιράζονται κοινά πολιτιστικά υπόβαθρα, κοινά ιστορικά παρελθόντα», υπογράμμισε.

«Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, στη νευραλγική περιοχή της Μακεδονίας και τη Θράκη να θυμίζουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν με τους γείτονές μας παρά αυτά που μας χωρίζουν. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα. Περνούν μέσα από τα βουνά και τα ποτάμια που μοιραζόμαστε με τους γείτονές μας, περνούν μέσα από τα κοινά μας ήθη και έθιμα, μέσα από τις κοινές πολιτισμικές μας παραδόσεις και τελικά μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους. Μόνο έτσι μπορούμε να φανταστούμε τις περιοχές μας και τους τόπους μας να ευημερούν, την Μακεδονία και τη Θράκη να ευημερεί, όταν τα Βαλκάνια ευημερούν, γιατί το καλό των γειτόνων μας είναι και δικό μας καλό», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider