Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα
Η επιβεβαίωση για το πρώτο κρούσμα του COVID-19 στη χώρα μας, έρχεται μετά την εξάπλωση του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς βγήκε «θετικό» το δείγμα μίας 38χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Η επιβεβαίωση για το πρώτο κρούσμα του COVID-19 στη χώρα μας, έρχεται μετά την εξάπλωση του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374.

Φυλάκιση δύο ετών σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα

Ήδη έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα αποφυγής και διάδοσης της νόσου στην Ελλάδα.

Στην ΠΝΠ περιλαμβάνονται περιορισμοί στις μετακινήσεις σε χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων, περιορισμός της κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και φυλάκιση σε όποιον δεν συμμορφώνεται στα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, προς αποφυγή διασποράς του ιού, έγινε ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών.

Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider