Δήλωση εναντίωσης από δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήλωση εναντίωσης από δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό
Όσοι δανειολήπτες δεν επιθυμούν να αποστέλλονται τα ΑΦΜ τους στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις αντίστοιχα, μπορούν να προβούν σε δήλωση εναντίωσης.

Τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Οικονομικών συγκεντρώνουν όλους τους ΑΦΜ των οφειλετών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και οι οποίοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση.

Στη συνέχεια, τα ΑΦΜ αποστέλλονται στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, με σκοπό να τους παρέχουν την τρίμηνη αναστολή πληρωμών των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Όσοι δανειολήπτες δεν επιθυμούν να αποστέλλονται τα ΑΦΜ τους στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις αντίστοιχα, μπορούν να προβούν σε δήλωση εναντίωσης.

Η δήλωση αυτή υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr, επιλέγοντας τον σύνδεσμο με τίτλο: «Δήλωση εναντίωσης παροχής στοιχείων σύμφωνα με την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Εναλλακτικά, η δήλωση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά απευθείας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www1.gsis.gr/dsae/prp/faces/pages/index.xhtml?userRole=soo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider