Λαζαρίδης: Υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω άνοδο του Χρηματιστηρίου

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαζαρίδης: Υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω άνοδο του Χρηματιστηρίου
«Αντιδρά γρήγορα η ελληνική οικονομία», εκτίμησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Σε εξέλιξη οι «διαδικτυακές εργασίες» του 9ου Greek Investment Forum in New York».

Προοπτικές για περαιτέρω άνοδο της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς «βλέπει» ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Σε παρέμβασή του στο «9ο Greek Investment Forum in New York», το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά – και το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο – ο κ. Λαζαρίδης αναγνώρισε πως η ελληνική κεφαλαιαγορά δέχθηκε ισχυρό πλήγμα τον Μάρτιο, στη σκιά της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, μια εξέλιξη η οποία επέφερε ισχυρούς κλυδωνισμούς σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ανακάμψει από τα χαμηλά που άγγιξε τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της πανδημίας. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει προοπτική για περαιτέρω άνοδο της εγχώριας κεφαλαιαγοράς», εκτίμησε ο κ. Λαζαρίδης, ενώ παραδέχθηκε πως σε όρους κεφαλαιοποίησης, η αγορά έχει γυρίσει σε επίπεδα του 2018. «Η συμμετοχή των ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει υψηλή», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε ευκαιρία για το εγχώριο ταμπλό τη σημαντική παρουσία των Αμερικανών επενδυτών.

«Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τη μετά τον κορονοιό εποχή με εμπιστοσύνη», εκτίμησε.

«Αντιδρά και ανακάμπτει γρήγορα η ελληνική οικονομία»

Λαμβάνοντας το λόγο στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, σημείωσε πως πράγματι η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία με αποτελεσματικότητα. «Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, έχει ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Και όχι μόνο στον κλάδο του τουρισμού αλλά και στην κατεύθυνση των επενδύσεων γενικότερα», υποστήριξε ο κ. Μπακατσέλος, για να προσθέσει πως «αντιδρά και ανακάμπτει γρήγορα η ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, η Ελλάδα έχει μια σημαντική ευκαιρία στα χέρια της. Πρόκειται για την ευκαιρία αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με τα οποία η χώρα, όπως εξήγησε, θα μπορέσει να ισχυροποιήσει την οικονομία της. Μάλιστα ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει πως πλέον είναι «πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας».

«Την επόμενη ημέρα της πανδημίας υπάρχουν ευκαιρίες»

«Την επόμενη ημέρα της πανδημίας υπάρχουν ευκαιρίες», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα συντονισμένα και δυναμικά μέτρα που έλαβε από την αρχή της πανδημίας η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ δεσμεύθηκε πως «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εργοδότες και εργαζομένους». Πλέον, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, στόχος της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Το «9ο Greek Investment Forum in New York», που πραγματοποιείται διαδικτυακά, ξεκίνησε σήμερα 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου, με στόχο να φέρει κοντά τις ελληνικές εισηγμένες με θεσμικούς επενδυτές και χαρτοφυλάκια από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider