Alpha Bank: Στόχος να «κλείσει» το Galaxy το 2020

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Στόχος να «κλείσει» το Galaxy το 2020
O CEO Βασίλειος Ψάλτης αποκάλυψε ότι η τιτλοποίηση-μαμούθ θα είναι πιο «φθηνή» για τον ισολογισμό της τράπεζας.

Το τέταρτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή-μαμούθ της Alpha Bank, η τιτλοποίηση «Galaxy», ύψους 10,8 δισ. ευρώ επιφέροντας δραστική εξυγίανση στον ισολογισμό της τράπεζας.

Στην ενημέρωση των διεθνών αναλυτών, που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλειος Ψάλτης επιβεβαίωσε την έγκαιρη πρόοδο στις διαδικασίες της τιτλοποίησης που θα οδηγήσει τον δείκτη NPEs στο 13%.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το κόστος που θα υποστεί η τράπεζα από την πώληση θα είναι μικρότερη κατά 500 εκατ. ευρώ περίπου ή 250-280 μονάδες βάσης σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Θυμίζεται ότι το Galaxy περιλαμβάνει τρεις επιμέρους τιτλοποιήσεις: Orion, Galaxy και Galaxy IV.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα του project, την πρώτη εβδομάδα Αυγούστου υποβλήθηκαν για ένταξη στον «Ηρακλή» οι δύο πρώτες τιτλοποιήσεις και το επόμενο διάστημα θα υποβληθεί και η τρίτη. Για τους επόμενους μήνες προγραμματίζεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, η απόσχιση (carve-out) της διεύθυνσης διαχείρισης NPE της τράπεζας και η ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του Galaxy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider