«Στην Εθνική Τράπεζα έχουμε αποφασίσει το εξής απλό: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούμε τρόπο να στηρίξουμε τους συνεπείς και βιώσιμους πελάτες μας, κάνοντας χρήση των ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στήριξης, αλλά και του ισολογισμού της Τράπεζας», δεσμεύθηκε ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Καραμούζης.

Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση «Τo τραπεζικό σύστημα και η χρηματοδότηση της επόμενης μέρας», που διοργάνωσε το Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Καραμούζης παραδέχθηκε πως η κρίση του κορονοϊού έχει πλήξει πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Αποκάλυψε μάλιστα πως στην Εθνική Τράπεζα «έχουμε προσαρμόσει τις εσωτερικές μας διαδικασίες έτσι ώστε η παροχή ρευστότητας σε όποιον την αιτηθεί να είναι σύντομη και χωρίς περιττές γραφειοκρατίες».

«Θα στηρίξουμε υποδομές και ιδιωτικοποιήσεις»

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Καραμούζης, «παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική μας δέσμευση να στηρίξουμε τα μεγάλα έργα υποδομών της χώρας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ξένες επενδύσεις, αλλά και νευραλγικούς για τη χώρα κλάδους όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός και το Εμπόριο».