Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο, κάτω από 6% το επιτόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο, κάτω από 6% το επιτόκιο
Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, στόχος της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι η απόδοση του ομολόγου να κυμανθεί κοντά στα επίπεδα του 5,5%.

Έντονο καταγράφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες, το μεσημέρι της Τετάρτης, οι προσφορές ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται κάτω του 6%.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, στόχος της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι η απόδοση του ομολόγου να κυμανθεί κοντά στα επίπεδα του 5,5%, δεδομένου ότι οι περυσινοί τίτλοι διαπραγματεύονται πλέον στο 5,75%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τράπεζα θα πετύχει απόδοση κάτω από το 6%.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο του Ιουνίου 2019 εκδόθηκε με κουπόνι 9,75%, γεγονός που σηματοδοτεί θεαματική αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της τράπεζας, σε συνάρτηση βέβαια με τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, γενικότερα.

Αναγκαία η χρηματοδότηση Tier II

Η χρηματοδότηση Tier II είναι αναγκαία για την Τράπεζα Πειραιώς στην παρούσα φάση, καθώς μόλις πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου εξήγγειλε την αύξηση των τιτλοποιήσεων στα 6 δισ. ευρώ εντός του 2020 -ένας φιλόδοξος στόχος που προϋποθέτει ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας προκειμένου να αξιοποιήσει παράλληλα με τις υπόλοιπες τράπεζες τη συστημική λύση «Ηρακλής» που αναμένεται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή.

Αυτός είναι ο λόγος που η Πειραιώς σπεύδει να εκμεταλλευτεί το θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί μετά την τεράστια ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank στις αγορές, το οποίο υπερκαλύφθηκε 10 φορές πετυχαίνοντας απόδοση 4,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider