Praxia: Η επόμενη μέρα για Αναστασία Σακελλαρίου και εργαζομένους

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Praxia: Η επόμενη μέρα για Αναστασία Σακελλαρίου και εργαζομένους
Η Viva έχει έρθει σε επαφή με τους εργαζομένους για ενδεχόμενη συνέχιση της συνεργασίας. Με ημερομηνία λήξης η συνεργασία με την νυν διευθύνουσα σύμβουλο.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές θα κυλήσουν οι επόμενοι δύο μήνες για τους 50 περίπου εργαζομένους που έχουν απομείνει στην Praxia Bank, αλλά και για τη διευθύνουσα σύμβουλο, Αναστασία Σακελλαρίου.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο insider.gr ότι η Viva Wallet που εξαγόρασε την challenger bank έναντι 24,7 εκατ. ευρώ δεν σκοπεύει να τερματίσει τις συμβάσεις νωρίτερα από τις 15-20 Μαρτίου που λήγουν. Η λογική του νέου μετόχου είναι να «τρέχει» την τράπεζα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τη λειτουργία της μέχρις ότου εγκριθεί από τον SSM η τραπεζική άδεια υπό τη νέα μετοχική σύνθεση –όταν ουσιαστικά η Viva λάβει το «fit & proper».

Θυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η Praxia είχε ανακοινώσει ότι συρρικνώνει το ανθρώπινο δυναμικό της και συνεχίζει τη λειτουργία της με «λιτή δομή». Το διάστημα που ακολούθησε, όλοι οι εργαζόμενοι υπέβαλαν παραίτηση αποχωρώντας με πακέτο έξι τουλάχιστον μισθών, ενώ περίπου το 1/4 αυτών επαναπροσλήθηκαν με τρίμηνες συμβάσεις προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της τράπεζας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εξαγορά της από επενδυτή.

Ήδη, πάντως, η διοίκηση της Viva έχει έρθει σε επαφή με τους εργαζομένους προκειμένου να γίνει μια αξιολόγηση και συζήτηση για ενδεχόμενη συνέχιση της συνεργασίας. Ο στόχος, αρχικά, είναι να κατανοήσει το αντικείμενο και τις δυνατότητές τους, αλλά και τις προθέσεις τους όσον αφορά στην παραμονή τους στην Praxia με λιγότερα χρήματα.

Επιπλέον, οι ομάδα της Praxia θα διαπραγματευτεί τον τερματισμό ή τη μεταβολή των συμβάσεων που είχε συνάψει με τους προμηθευτές, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Το ζήτημα αυτό είναι μείζον για τη Viva, καθώς με την εξαγορά «κληρονόμησε» ακριβά συμβόλαια που καλείται τώρα να επαναφέρει στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, θα αναζητηθούν λύσεις ώστε να προσαρμοστούν στις ανάγκες του νέου σχήματος.

Το μέλλον της Αναστασίας Σακελλαρίου

Στη θέση της θα παραμείνει και η Αναστασία Σακελλαρίου, προκειμένου να οδηγήσει ομαλά την τράπεζα στη νέα εποχή –υπό την έννοια του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Εξάλλου, θα πρέπει να συνταχθεί ο ισολογισμός του 2019 και να υπογραφεί από την τρέχουσα CEO, προτού αποχωρήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Μετά την έγκριση από τους Επόπτες, πάντως, το τιμόνι της Praxia Bank θα περάσει σε άλλα χέρια. Άγνωστο παραμένει κατά πόσο αυτά θα είναι του CEO της Viva, Χάρη Καρώνη, καθώς η Fintech διατηρεί παρουσία σε 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύντομα θα επεκτείνει το δίκτυό της σε πολύ περισσότερες, το οποίο σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Το βέβαιο είναι ότι η Viva έχει χρόνο στη διάθεσή της για να επεξεργαστεί τη σύνθεση της νέας διοικητικής ομάδας της πρώτης ψηφιακής τράπεζας στην Ελλάδα που έχει μια νέα ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στην ελληνική, παραδοσιακή τραπεζική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider