HSBC: «Ψαλίδι» σε επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: «Ψαλίδι» σε επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως
Η νέα εκστρατεία μείωσης κόστους και οι περικοπές εντάσσονται στο νέο στρατηγικό προγραμματισμό που εξήγγειλε ο νέος επικεφαλής της Νοέλ Κουίν.

Επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας ετοιμάζεται να καταργήσει η βρετανική τράπεζα HSBC, μετά τις περικοπές σε 4.700 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δύο μήνες μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO Τζον Φλιντ και την πρώτη ανακοίνωση περί περικοπών, οι νέες απολύσεις αφορούν κυρίως καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της τράπεζας.

Η νέα εκστρατεία και οι περικοπές εντάσσονται στο νέο στρατηγικό προγραμματισμό που εξήγγειλε ο νέος επικεφαλής της Νοέλ Κουίν.

«Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για το ζήτημα του κόστους λειτουργίας μας, η σημαντικότερη συνιστώσα του οποίου αφορά στους εργαζόμενους», δήλωσε ανώνυμη πηγή προσκείμενη στη διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάρτιση μοντέλου», συνέχισε, κρίνοντας πως η διεύθυνση της HSBC διερωτάται «γιατί έχουμε τόσο κόσμο στην Ευρώπη ενώ έχουμε διψήφια κερδοφορία σε ορισμένες περιοχές της Ασίας».

Παρά τις κινδυνολογικές ανακοινώσεις, πάντως, το καθαρό κέρδος χρήσης της τράπεζας το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 18,6% το α' εξάμηνο σε σύγκριση με πέρυσι για να φθάσει στα 8,5 δισ. δολάρια. Η HSBC αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά χρήσης της το γ' τρίμηνο στα τέλη του μήνα.

Και άλλες μεγάλες τράπεζες προσπαθούν επίσης να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

Οι αμερικανικές JPMorgan Chase και Wells Fargo ιδίως αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία τους το 2019, που συνδέονται με τα επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο προχωρούν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τους αντιδρώντας στις προοπτικές εξασθένισης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Τον περασμένο μήνα η Commerzbank, η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να καταργήσει 4.300 θέσεις εργασίας και ότι θα κλείσει περίπου 200 υποκαταστήματά της στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής της.

Η Deutsche Bank καταργεί 18.000 θέσεις εργασίας και η Société Générale «ψαλιδίζει» 1.600 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider