Πρεμιέρα για την «κόκκινη» θυγατρική των Πειραιώς-Intrum

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα για την «κόκκινη» θυγατρική των Πειραιώς-Intrum
Η νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων ονομάζεται Alternative Financial Solutions και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρεία κόκκινων δανείων που σύστησαν από κοινού η Τράπεζα Πειραιώς και το σουηδικό fund Intrum με την ονομασία «Alternative Financial Solutions» με αρχικό υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο NPEs ύψους 27 δισ. ευρώ, κατόπιν της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυλαία για την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων (servicer) σηκώθηκε εχθές, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, και προς το παρόν ανήκει κατά 100% στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου το 80% θα μεταβιβαστεί στην Intrum, όπως προβλέπει η συμφωνία των δύο οργανισμών.

Τι ισχύει για τους πελάτες της Πειραιώς

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πελάτες, οι οποίοι ενέχονται άμεσα για τις οφειλές που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται η νέα εταιρεία, παραμένουν πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς και θα λάβουν προσωπική ενημερωτική επιστολή από την Τράπεζα και την εταιρεία διαχείρισης, σύμφωνα με το νόμο. Παράλληλα, θα δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση στον τύπο.

Όλες οι υποχρεώσεις, καθώς και τα δικαιώματα των πελατών, παραμένουν ως είχαν. Οι συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθούν να διεκπεραιώνονται από τα δίκτυα εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς. Το σύνολο των δανειακών και καταθετικών λογαριασμών των πελατών συνεχίζει να τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς.

Τόσο η νέα εταιρεία διαχείρισης, όσο και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκονται στο πλευρό των πελατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαίας επωφελούς και οριστικής λύσης για την τακτοποίησή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider