Αυτή είναι η εθελούσια της Alpha Βank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή είναι η εθελούσια της Alpha Βank
Η τράπεζα στοχεύει στις κεντρικές υπηρεσίες προσφέροντας έως και 100% προσαύξηση στην αποζημίωση των εργαζομένων μεταξύ 40-50 ετών με άνω των 20 ετών προϋπηρεσίας.

Με ταβάνι έως τα 150.000 ευρώ και στοχευμένα ηλικιακά κίνητρα που φτάνουν έως το 100% προσαύξηση επί της βασικής αποζημίωσης, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank το νέο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.

Μετά το περιορισμένης εμβέλειας πρόγραμμα που ενεργοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, η τράπεζα στοχεύει στις κεντρικές υπηρεσίες προσφέροντας έως προσαύξηση 30% στους εργαζομένους των αντίστοιχων διευθύνσεων. Στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, είναι να αποχωρήσουν από τις κεντρικές υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό τουλάχιστον 300 εργαζόμενοι, αξιοποιώντας το ελκυστικό πακέτο της αποζημίωσης.

Επιπλέον, επικεντρώνεται στις ηλικίες 40-50 ετών, παρέχοντας προσαύξηση έως και 100% σε όσους συγκεντρώνουν άνω των 20 ετών προϋπηρεσίας. Για όσα στελέχη έχουν προϋπηρεσία 11-20 έτη, η προσαύξηση διαμορφώνεται στο 75%. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της εθελούσιας αφορά μόνο στην τράπεζα και όχι στις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου. Από το πρόγραμμα, όμως, εξαιρούνται συγκεκριμένες υπηρεσίες όπου οι ανάγκες δεν επιτρέπουν την αποχώρηση προσωπικού, ενώ στο δίκτυο καταστημάτων δεν παρέχεται η προσαύξηση 30%.

Στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί και οικογενειακά κριτήρια, αφού για τους εργαζομένους με έως 2 ανήλικα παιδιά παρέχεται επιδότηση 10.000 ευρώ και για όσους έχουν από τρία παιδιά και άνω 20.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πλαφόν των οικονομικών κινήτρων είναι τα 1500.000 ευρώ μικτά, τονίζουν πηγές της τράπεζας.

Επιστροφή 100% των εισφορών στα αποταμιευτικά προγράμματα

Ένα σημαντικό κίνητρο που περιλαμβάνει η τρέχουσα εθελούσια είναι η καταβολή τοις μετρητοίς του 100% των εισφορών που αναλογούν στον εργαζόμενο στο πλαίσιο των αποταμιευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής της τράπεζας.

Η εν λόγω καταβολή δύναται να ξεπεράσει το πλαφόν των 150.000 ευρώ, καθώς αφορά σε επιστροφή αποταμιεύσεων και όχι αποζημίωση.

Ομαλή επιστροφή στην αγορά εργασίας

Πρόβλεψη έχει ληφθεί, επίσης, για ομαλή ένταξη των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν στην αγορά εργασίας μέσω του υποπρογράμματος μακροχρόνιας άδειας, η οποία παρέχεται και σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση (51 ετών και άνω).

Συγκεκριμένα, παρέχεται δυνατότητα μειωμένων απολαβών σε συνδυασμό με εφάπαξ καταβολή 3 και 5 ετών (για εργαζομένους 51 ετών και άνω). Στην πρώτη κατηγορία, παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη και μειωμένος μισθός (50%), ενώ διατηρούνται τα δώρα και τα επιδόματα αντιστοίχως. Εάν διακοπεί η άδεια μετ' απολαβών τα πρώτα δύο χρόνια, ο εργαζόμενος λαμβάνει το 80% των εφάπαξ απολαβών της εθελούσιας. Εάν αποχωρήσει στον τρίτο χρόνο, τότε θα λάβει το 45% της εθελούσιας.

Στη δεύτερη κατηγορία, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εργαζομένους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σύντομα, παρέχονται μηνιαίες απολαβές 60% του μισθού. Εάν ο δικαιούχος διακόψει το πρόγραμμα στα δύο πρώτα χρόνια, λαμβάνει το 50% της εφάπαξ εθελούσιας, στον τρίτο χρόνο το 40% και στον 4-5ο χρόνο το 30%

Τονίζεται, τέλος, ότι παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για 4 έτη σε όλους τους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν με εθελούσια, ενώ διατηρούνται εφάπαξ τα προνομιακά επιτόκια δανείων κ.λπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider