HSBC: Έρχεται ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Οι νέες τιμές-στόχοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Έρχεται ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Οι νέες τιμές-στόχοι
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πολύ ισχυρές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες και, μάλιστα, παρά την απουσία θετικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «καύσιμο».

Διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) και για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες η HSBC, σε σημερινή ανάλυσή της για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με τίτλο «Too fast, but not too far».

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της HSBC, οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πολύ ισχυρές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες και, μάλιστα, παρά την απουσία θετικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «καύσιμο».

Η βρετανική τράπεζα βλέπει ράλι για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών προσεχώς. Ήδη, όπως διαπιστώνει, η συνολική κεφαλαιοποίηση και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχει αυξηθεί κατά 65% από τα μέσα Ιανουαρίου, εξέλιξη η οποία αποδίδεται σε δύο λόγους:

- Η αγορά έχει υιοθετήσει μια πιο αισιόδοξη στάση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς η μεταμνημονιακή της εποπτεία προχωρά κανονικά και η χώρα έχει βγει δύο φορές στις αγορές για δανεισμό.

- Ενισχύεται η αισιοδοξία για τις συστημικού χαρακτήρα λύσεις που έχουν προταθεί για τη μείωση των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών.

«Η αγορά εμφανίζεται υπερβολικά αισιόδοξη σε ό,τι αφορά το timing και το κόστος των σχεδίων μείωσης των κόκκινων δανείων. Ωστόσο, εάν οι τράπεζες παραμείνουν πιστές στα σχέδιά τους, οι κίνδυνοι θα περιοριστούν», εξηγούν οι αναλυτές της HSBC.

Οι τιμές – στόχοι

Η HSBC:

- Μειώνει στα 1,93 ευρώ, από 1,95 ευρώ προηγουμένως, την τιμή – στόχο για την Alpha Bank (περιθώριο ανόδου 58,2%)

- Μειώνει στα 2,29 ευρώ, από 2,40 ευρώ προηγουμένως, την τιμή – στόχο για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου 21,8%)

- Αυξάνει στα 1,91 ευρώ, από 1,14 ευρώ προηγουμένως, την τιμή – στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 28,2%)

- Αυξάνει στα 0,80 ευρώ, από 0,79 ευρώ, προηγουμένως, την τιμή στόχο για την Eurobank (περιθώριο ανόδου 15,9%)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider