Αύριο, 24 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020, ενώ θα συνεχιστούν στις 27/12, 30/12 και 31/12.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τμήματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης ανέργων και πρόσκαιρα ανέργων, που περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα από τον Αύγουστο στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα λειτουργήσουν σε όλη την επικράτεια τμήματα μετεκπαιδευόμενων.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Κόνσολας: Εμπλουτίζουμε διαρκώς και κάθε χρονιά τα τμήματα μετεκπαίδευσης

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζει: «Καταφέραμε να διασφαλίσουμε, με νομοθετική ρύθμιση, τη συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης. Διασφαλίσαμε, επίσης, για μία τριετία την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού».

«Στις προθέσεις μας είναι να εμπλουτίζουμε διαρκώς και κάθε χρονιά τα τμήματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων στον τουρισμό, με νέες ειδικότητες και προγράμματα», καταλήγει ο κ. Κόνσολας.